Jean Louis & Andrée Trapet

The Tea House

Project n° 0
Gevrey-Chambertin

Construction of a guest room pavilion: > douglas floor and frame > walls in straw bales collaborating with the structure > coated earth inside > coated earth and lime finish outdoors > oak joinery > wood dome and oculus opening on the sky

The « Tea house » is an Independent cottage located in the middle of an old vineyard plot in the center of Gevrey Chambertin. Designed as a standalone pavilion, it consists on a space to enjoy a rest and a sleeping room at the mezzanine. A central Wells stone provides a place to sit and organizes the space to the conversation. Slightly raised, this small kiosk is built in carrier straw. This structure just bear a full bodied zinc roof and a full west facing window. The interior coatings are made from earth extracted on the ground and reformulated for a direct laying on straw. The outside is also composed of earth and of a waterproof finish done with hidraulic lime. Designed as a refuge, the openings are few but framed on specific elements of the landscape. To keep the space completely denuded, the storage are integrated in the structure worked in oak elements.

Jean Louis & Andrée Trapet

The Tea House

Project n° 0
Gevrey-Chambertin
10 rue Crébillon
21700 Nuits Saint Georges
Loading...